NOVA A1 promoveert naar de 1e klasse

BILTHOVEN – Afgelopen zaterdag speelde NOVA A1 haar kampioenswedstrijd in Hoevelaken.

Al vroeg in het seizoen maken de NOVA-junioren kans de titel te pakken. De tegenstander was de nummer 3 op de ranglijst: Telstar A1. Zo’n 70 NOVA-supporters waren meegereisd om de A1 naar de overwinning te schreeuwen. De vorige wedstrijd tegen Telstar had NOVA gewonnen (18-13).

Toch overheerste bij NOVA de zenuwen in de beginfase van het spel. Hierdoor was het moeilijker om te scoren en kon Telstar goed bijblijven. De wedstrijd werd onverwachts spannend! Voor het gevoel van de
NOVA-supporters stond er veel te vaak een gelijkspel op het scorebord. Maar in de eindfase kon toch NOVA 3 goals uitlopen. Telstar gaf zich niet makkelijk gewonnen en bleef ook in de laatste minuten vechten. Na 60 minuten floot de scheidsrechter af met een stand van 15-17 voor NOVA.

Hiermee is NOVA A1 kampioen en promoveert het team naar de 1e klasse! Een super resultaat waar NOVA lang niet meer heeft gespeeld met de A.

Gefeliciteerd! En bedankt alle reserves en supporters.