Hans Mieras niet beschikbaar voor nieuw wethouderschap

Foto: D66

DE BILT – Vanavond deelde Hans Mieras, wethouder voor D66 De Bilt, de raad mede dat hij niet beschikbaar is voor een nieuw wethouderschap.

Mieras: “Er is de laatste maanden veel gesproken over het politieke klimaat in De Bilt. Ik merk ook aan mezelf dat ik me de laatste tijd steeds vaker erger aan de manier waarop we in de Biltse politiek met elkaar
omgaan. Die irritatie is gevaarlijk. Ik ben bang dat als ik nog vier jaar doorwerk met deze ergernissen in mijn rugzak, dat ik dan onderdeel van het probleem word. En het moet de ambitie van elke bestuurder zijn om juist onderdeel van de oplossing te zijn. Daarom is het beter dat ik nu een stapje opzij doe om ruimte te maken voor iemand die met meer onbevangenheid en optimisme dit mooie vak ter hand kan nemen.”

De fractie en het bestuur van D66 De Bilt vinden het jammer dat Hans stopt als wethouder en willen hem vooral danken voor zijn inspanningen en het goede werk van de afgelopen jaren. Volgens
fractievoorzitter Dolf Smolenaers: “Hans heeft na jaren stilstand in het centrum van Bilthoven de verbouwing van de Kwinkelier eindelijk op gang gebracht. Ook komt er een prachtig groen
Vinkenplein. Daarnaast zijn onder zijn leiding de financiƫn op orde gebracht. Dat geeft het gemeentebestuur nu dan ook de ruimte voor nieuwe ambities. Wat D66 betreft zeker op het gebied
van woningbouw, duurzaamheid en cultuur.”