Online onderzoek betere fietspaden

Samen met de provincie Utrecht bevraagt de gemeente De Bilt fietsers naar hun ervaringen met de  veiligheid en het comfort van fietspaden. Meer specifiek wordt onderzoek gedaan naar het effect van de fietspadbelijning op het verkeer. Na een vooronderzoek in maart bracht de provincie op drie locaties nieuwe belijning aan: Biltsche Rading, Beukenlaantje en Paltzerweg.
Tot 5 juni peilen onderzoekers de ervaringen van fietsers met de nieuwe belijning op het fietspad. Het onderzoek bestaat uit een enquête en onderzoek ter plaatse met behulp van camera’s. Door de enquête in te vullen maakt u kans op een E-reader of polaroidcamera ter waarde van 70 euro.

U vindt de enquête tot 5 juni 2018op www.mijnfietspad.nl. Op de genoemde locaties zetten de onderzoekers tijdelijk ook camera’s in. Deze registreren de positie van fietsers en automobilisten op de weg. Dit gebeurt op zodanige manier, dat weggebruikers onherkenbaar zijn zodat de privacy gewaarborgd is. De beelden worden uitsluitend voor het onderzoek gebruikt.

Contact

Vragen over het onderzoek of de proef met de aangepaste belijning zijn per e-mail te richten aan [email protected].

Bron: Gemeente de Bilt