D66 en GroenLinks op de bres voor beeldentuin

Foto: Unknown

DE BILT – In februari 2016 werd bekend dat de karakteristieke beeldentuin met werk van kunstenaar Jits Bakker dreigde te verdwijnen van landgoed Beerschoten in De Bilt. De provincie wilde de jaarlijkse kosten niet langer dragen en het Utrechts Landschap ging voor een herinrichting van het gebied.

De beelden zijn in 2009 door Jits Bakker geschonken aan de Biltse gemeenschap. Ze vertegenwoordigen een grote culturele waarde en de beeldentuin is een belangrijke trekpleister voor De Bilt.

Na het opzetten van een petitie die uiteindelijk meer dan 1000 handtekeningen opleverde, hebben de lokale en provinciale afdelingen van D66 en GroenLinks de handen ineen geslagen om de tuin voor het landgoed te behouden. “Het is in het belang van zowel provincie, Utrechts landschap, de gemeente en bedrijven in de buurt dat deze prachtige tuin als entree van het landgoed behouden blijft. Nu is het tijd om dat gedeelde belang ook te vertalen in gedeelde verantwoordelijkheid en wederzijds commitment.” aldus Vanetta Smit van D66 De Bilt

Zowel in De Bilt als in de provincie ondernemen de partijen actie om het bestuur te bewegen tot een duurzame oplossing. Karin Boelhouwer van de GroenLinks fractie in de provinciale staten riep maandag gedeputeerde Pennarts al op nogmaals in overleg te gaan en te wachten op behandeling in de Biltse raad.