Denk mee met de VVD over gemeente De Bilt

DE BILT – VVD De Bilt wil graag weten wat u wilt met onze gemeente en nodigt u uit voor deelname aan thema-avonden op woensdag 6 september en op woensdag 13 september. Op 9 september, de Dag van de Democratie, kunt u ook in gesprek gaan, tijdens de Marktdag De Bilt.

“Op 21 maart 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Dat betekent dat de voorbereidingen voor het verkiezingsprogramma van VVD De Bilt zijn gestart”, licht voorzitter Dick de Jong toe. “VVD De Bilt wil daarvoor graag zoveel mogelijk input ophalen bij de inwoners van de Bilt, bij VVD leden én kiezers. De afgelopen jaren hielden we  bijeenkomsten in verschillende kernen en bij verschillende organisaties in gemeente De Bilt om te praten met inwoners en ondernemers. En natuurlijk onderhield de fractie contact met inwoners en ondernemers. De vraag die we nu stellen is: Wat vindt u belangrijke ontwikkelingen en wat zou u graag willen dat de komende jaren gerealiseerd gaat worden in onze gemeente?”

De Jong: “Graag willen we op de thema-avonden met inwoners en ondernemers in gesprek over wat zij belangrijk vinden inzake 8 onderwerpe:
Woningbouw. Wat is de visie op woningbouw? Moeten we in de Bilt meer woningen bouwen of willen we het juist groen houden? En als we willen bouwen waar zou dat dan moeten gebeuren, in de kleine kernen of in Bilthoven en de Bilt? En dan alleen binnenstedelijk bouwen of ook in het groene gebied?
Mobiliteit. De Bilt bevindt zich bij de grootste draaischijf van Nederland. De bereikbaarheid van Utrecht staat onder druk en dat heeft ook gevolgen voor de Bilt. Welke oplossingen zien inwoners/ondernemers om de gemeente bereikbaar te houden?
Economische ontwikkeling. Onlangs is Utrecht Science Park Bilthoven officieel geopend. Het verder ontwikkelen van de life science-as is voor de VVD een belangrijk
uitgangspunt, dit leidt tot extra werkgelegenheid en is een belangrijk punt voor de positie en toekomst van de Bilt in de regio Utrecht. Wat nog meer?
Duurzaamheid. Gemeente de Bilt wil in 2030 energie neutraal zijn. Dat plaatst ons voor een enorme opgave. Daarnaast heeft de gemeente aangegeven gasloos te willen wonen, dat betekent dat we de lokale warmtevraag op een andere manier moeten gaan invullen. Hoe kijkt men hier tegen aan?
Veiligheid. Het wonen in onze gemeente is bijzonder door de mooie groene omgeving en de goede voorzieningen. Het is belangrijk dat we ons veilig voelen in onze eigen buurt en huis. Wat kunnen we daar nog aan doen?
Zorg. Betrouwbare zorg voor jong en oud. Als je gezondheid je in de steek laat, helpen we elkaar. We vinden het normaal dat familie, buren en vrijwilligers elkaar helpen. Als dat niet lukt, moet er professionele zorg zijn. Hoe kunnen we dat nog verbeteren?
Financiën. Het betaalbaar houden van de gemeentelijke belastingen is een belangrijk uitgangspunt voor ons, maar ook het goed op orde houden van de gemeentelijke financiën. Wat is zuinig en zinnig omgaan met belastinggeld?
Kernen. De diversiteit van onze woonkernen is groot. Wat kunnen we voor ú verbeteren?”

De twee thema-avonden zijn op
Woensdag 6 september 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur (Woningbouw, Mobiliteit, Economie en Duurzaamheid)
HF Witte Centrum, Henri Dunantplein 4, De Bilt
Woensdag 13 september 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur (Veiligheid, Zorg, Financiën en de Kernen)
Dorpshuis Hollandsche Rading, Dennenlaan 57, Hollandsche Rading

“Gewoon inlopen mag, graag zelfs”, aldus de Jong. “Indien men zich vooraf wilt aanmelden of ideeen wilt aanleveren dan kan dit door een e-mail te sturen naar [email protected].”

Voor meer informatie zie ook www.vvd-debilt.nl