Inwoners gemeente de Bilt massaal in de startblokken voor ALS Lenteloop

Foto: ALS Lenteloop Bilthoven

Zondag 17 april 2016 wordt de eerste ALS Lenteloop georganiseerd. Een hardloop- en wandelevenement gecombineerd met een feestelijke muzikale middag in Bilthoven.

Het is een initiatief van de Bilthovense Vincent Cornelissen bij wie in de zomer van 2015 ALS werd vastgesteld. Zijn doel is enerzijds om geld te werven voor de Stichting ALS en anderzijds om een evenement te organiseren waarbij de gezamenlijkheid van samen lopen en samen het leven vieren voorop staat.

Met een kleine week voor het startschot zijn er 1500 acties geïnitieerd, doen er 140 teams mee, zijn er 6469 donateurs geregistreerd en is inmiddels 175.943 euro opgehaald. Hiermee is ook het maximaal aantal lopers bereikt en is het een hardloopevenement geworden dat ver buiten de gemeente grenzen leeft. Met deze gegegens wordt hopelijk een fantastisch fundament gelegd voor een spektakel dat een jaarlijkse terugkerend evenement wordt in gemeente de Bilt.

Bilthoven.nieuws.nl volgt het evenement op de voet en zal de komende dagen regelmatig met updates voor en achter de scherm komen.