27 april polo-demonstratie in Groenekan

Foto: Polo Club Midden Nederland

GROENEKAN – Op Koningsdag, woensdag 27 april, nodigt Polo Club Midden-Nederland u uit voor de jaarlijkse polo-demonstratie die het begin van het poloseizoen inluidt.

Polo is een fascinerende sport. Een soort ijshockey te paard. Het vergt behendigheid en wordt gespeeld met hoge snelheden. De teams bestaan uit jong en oud, man en vrouw gemengd. Het poloseizoen begint in mei en duurt tot eind september. Op Koningsdag wordt dit spel in Groenekan aan u getoond. Tussen de wedstrijden door worden de toeschouwers geacht het veld op te gaan voor de ‘treading in’: de publiekstaak waarbij losgeraakte pollen weer in de grasmat worden getrapt. Voor wie nog niets van polo weet is er een speaker die uitleg geeft bij de actie op het veld.

De toegang is gratis. Families en kinderen zijn van harte welkom. Honden mogen mee mits aangelijnd en neem een P-zakje mee. Het terrein is toegankelijk vanaf 12.00 tot 14.00 uur. De wedstrijd duurt van 13.00 tot 14.00 uur en bezoekers worden uitgenodigd om een eigen picknick mee te nemen. Hoeden en hoge hakken zijn niet nodig. De sfeer is ontspannen en toegankelijk. Gelieve zoveel mogelijk met de fiets te komen vanwege de beperkte parkeerruimte.

Het poloterrein bevindt zich aan Groenekanseweg 121-129 in Groenekan (ingang tegenover restaurant ‘Naast de Buren’, nr 168)

  • 12:00 uur – aanvang en gratis toegang
  • 13:00 uur – start wedstrijd
  • 14:00 uur – einde wedstrijd