ALS Lenteloop zondag 17 april in Bilthoven groot succes!

Foto: Wout van Dee

BILTHOVEN – Zondag 17 april j.l. vond de eerste ‘ALS Lenteloop’ plaats. Met de hulp van meer dan 150 vrijwilligers is in een tijdsbestek van ongeveer 8 maanden een enorm evenement neergezet. Gestart op initiatief van Vincent Cornelissen en in samenwerking met de Stichting ALS Nederland om zoveel mogelijk sponsorgeld bij elkaar te krijgen voor onderzoek naar de oorzaak van en medicatie voor de spierziekte ALS. 1500 lopers gingen van start na het startschot van Burgemeester Gerritsen.

Vincent Cornelissen, initiator van het evenement bij wie afgelopen zomer de diagnose ALS werd gesteld, was overweldigd door het prachtige resultaat. In totaal is er meer dan 220.000 euro opgehaald, welk bedrag rechtstreeks ten goede komt aan het goede doel.

Diverse afstanden

Tijdens de loop kon iedereen participeren voor diverse afstanden. Ervaren hardlopers,  kinderen t/m 14 aan de kidsrun, studenten en ook wandelaars droegen hun steentje bij. Graag vermelden we hier de eerste binnenkomers Hidde Veeningen en Kiki Dam (2,5km), Marc Cinjee en Merel van der Pijl (5km) en Tim Bolink en Julie de Haes (10 km). Bij de kidsrun kwam Guus Molee als eerste binnen. Van de wandelaars was het natuurlijk de deelname waar het om ging.

Gezellig

Ook voor de niet-lopers was het een gezellige middag. Het evenement werd opgeluisterd door DJ Gerard Ekdom, een speciaal voor de middag samengestelde  zigeunerband Zuper, De Utrechtse ‘Tzigane Swing’ en ter afsluiting de band ‘Tswings’.

De organisatie van de ALS Lenteloop wil via deze weg iedereen heel hartelijk bedanken voor zijn of haar bijdrage aan deze dag. Zonder alle sponsoren, donateurs, deelnemers, bezoekers, de burgemeester, medewerkers van de gemeente De Bilt en natuurlijk ook de lokale middenstand van Bilthoven rondom het Vinkenplein was deze prachtige dag niet mogelijk geweest.