FC De Bilt haakt af voor kampioenschap

DE BILT – Na de winst op Zevenhoven en het gelijkspel tussen de twee koplopers, had FC De Bilt theoretisch de kans om toch nog kampioen te kunnen worden. Hiervoor moest dan wel op zaterdag 7 mei uit tegen Scherpenzeel worden gewonnen en moesten de koplopers nog wat punten laten liggen. Het pakte op die zonnige zaterdag helaas anders uit.

Tot de eerste extra drinkpauze vanwege het warme weer, was het een gelijkopgaande wedstrijd waarin beide ploegen een keert het ‘houtwerk’ hebben geraakt. Na een half uur kreeg FC De Bilt twee dotten van kansen en het was wachten op de openingstreffer door een Biltse speler, maar helaas in de 31e minuut scoorde Scherpenzeel de 1-0. Enkele minuten later kreeg Scherpenzeel een vrije bal op de eigen helft. De Biltse verdediging lette niet goed op en daar profiteerde de nemer van de vrije bal goed van en lanceerde zijn spits die vervolgens Jelle Godefroy omspeelde en de 2-0 aantekende. Scherpenzeel in vreugde, want zij hadden nog een enkel puntje nodig om zich op eigen kracht veilig te spelen en dat leek nu wel goed te zitten. Maar binnen een minuut nam Maties Heesbeen een schitterende corner die door Tom Karst perfect werd ingekopt: 2-1. In de volgende minuut kreeg Maties een kans, maar die werd met enig geluk door de keeper gestopt. Bij de volgende aanval brak Karim Aref goed door en hij leek de gelijkmaker te maken, maar helaas belandde zijn schot op de paal.

In de eerste minuut na rust kreeg Bart Kuypers op aangeven van Tom een mooie kans, maar zoals het vandaag vaker net niet lukte, ging zijn schot rakelings langs de kruising. In de 66e minuut kopte Tom op fraaie wijze de gelijkmaker achter de Scherpenzeelse goalie: 2-2 Enkele minuten later was het Vincent van Bueren die voor de 2-3 zorgde, dus theoretisch de kleine kans op het kampioenschap. Alhoewel we inmiddels begrepen dat de twee koplopers hun wedstrijden vrij eenvoudig aan het winnen waren. In de 75e minuut scoorde Scherpenzeel de gelijkmaker en in de 82e minuut scoorde zij zelfs de 4-3 en dat was tevens de einduitslag. Ik heb het aantal kansen voor beide ploegen niet geteld, maar 8-8 was een terechte uitslag geweest.

Op zaterdag 14 mei komt een van de koplopers bij ons op bezoek. Ik denk dat zowel Almere als Aalsmeer de terechte kampioen kunnen zijn. FC De Bilt zal uiteraard zijn sportieve plicht vervullen en zich daarna gaan voorbereiden op de nacompetitie.

Na FC De Bilt TWEE werd op zaterdag 7 mei ook FC De Bilt DRIE (Jong FC De Bilt) kampioen! Proficiat jongens en succes bij jullie jacht op de beker (nog een halve en een hele finale)