Transfermutaties bij FC De Bilt

Foto: ©Aneo Mario Koning (Fotokoning.nl)

DE BILT – Als aansluiting op de eerder geschreven terugblik op 2015-2016 zal ik nu een korte beschrijving geven van de opvallendste mutaties in de seniorenselectie 2016-2017. Een vooruitblik op het nieuwe seizoen vind ik momenteel nog te voorbarig.

In grote lijnen blijven de trainers en overige stafleden van de eerste drie elftallen hetzelfde als het afgelopen jaar. Toch zijn er enkele mutaties. Andre van Rhenen, een van de leiders van het eerste, heeft na ongeveer acht jaren besloten om te stoppen; jammer, maar ook wel weer heel logisch. Ook vanaf deze plaats: Andre super bedankt voor alles wat je voor ons eerste hebt gedaan. Zijn plek wordt ingenomen door Ron van Elk, dus we gaan er van uit dat deze bekende FC De Bilt man een goede opvolger zal zijn. Het vertrek van de keeperstrainer, Michel Schonis, was al eerder aangekondigd, zo ook zijn opvolger Wouter van Voorthuizen; bedankt Michel en succes Wouter!

Momenteel is de indeling van de selectiespelers voor de eerste drie elftallen nog niet definitief. In augustus zullen deze elftallen duidelijk worden. De trainers hebben uiteraard wel beelden van hun teams, maar in de voorbereiding kan er nog worden geschoven.

Ik zal me hier beperken tot enkele mutaties die te maken hebben met spelers die in de eerste selectie zaten of die goede kans maken om in de eerste selectie te komen.

Al eerder was bekend dat Joey Koetsier en Maties van Heesbeen na een jaar al weer hun kansen ergens anders gaan beproeven. Zij gaan hun oude trainer van Hercules (Veldhuizen) achterna. Jammer dat wij niet gepromoveerd zijn, want dan hadden we volgend jaar tegen deze twee prima kerels kunnen voetballen. Opvallend is het vertrek van Lennart van Dijk naar Jonathan. Lennart heeft zijn hele voetbaltijd bij ons doorgebracht, maar kwam het laatste jaar niet goed in zijn spel en zo kwam deze waardevolle voetballer minder aan spelen toe. Ik vind het erg jammer, maar ik begrijp de keuze van Lennart (en ik begrijp Koos ook wel). Tot slot Karim Aref. Karim kwam vorig jaar over van UVV en leek aanvankelijk de positie van Erwin Korthals goed in te kunnen vullen, maar Karim kwam dit jaar toch niet helemaal goed uit de verf. Toch heeft hij zowel in 1 als in 2 nuttige wedstrijden gespeeld en doelpunten gemaakt. Mannen, veel succes bij jullie nieuwe clubs en wie weet: tot ziens.

Wordt het vertrek van deze spelers goed opgevuld? Volgens mij wel. In willekeurige volgorde meld ik de nieuwe spelers. Na de afgelopen winterstop gingen twee spelers uit het 3e meetrainen met het 1e : Tim Elders en Jonas Delen. De twee jonge mannen ontwikkelen zich prima en zij gaan nu zeker kans maken in het eerste. Na een jaar volleybal en SV Zeist, komt Kevin de Haas gelukkig weer terug. Of hij zijn vertrouwde rechtsbackpositie weer gaat innemen of op een andere plek terecht komt, weet ik niet, maar we zijn blij met zijn terugkomst. Een andere oud-spelers van ons, Glenn Linnebank komt na vele jaren Hercules weer terug. De technisch vaardige linksbuiten van weleer is nu ook op andere plekken aan de linkerkant inzetbaar. Het herstel van Bobby Reijerse, na een ernstige knieblessure, gaat heel voorspoedig en misschien sluit hij na de zomer al weer aan. Ik hoop ook dat Jan v.d.Dijnsel na een jaar afwezigheid de draad weer kan oppakken. Er komen ook enkele onbekende spelers naar FC De Bilt (gelukkig niet zoveel als vorig jaar). Nou ja, onbekend is Gavin Manders niet. Gavin deed ons in september 2014 de das om toen we met 0-3 voorstonden tegen Elinkwijk; hij speelde de tweede helft zo goed dat Elinkwijk tot 3-3 terug kwam en ik ben er van overtuigd dat hij van meerwaarde kan zijn op verschillende posities. Een extra keeper was geen overbodige luxe en het is dan ook heel mooi dat Jaime Hensen overkomt van Hilversum. Tot slot kwam Thomas van de Broek in onze buurt wonen. Hij heeft in het Brabantse land bij enkele clubs in de 1e klasse (hoofdklasse?) gespeeld, dus ook van hem kunnen we stevige concurrentie verwachten.

In het tweede en het derde spelen diverse jonge senioren die zich ongetwijfeld ook positief ontwikkelen en daardoor wellicht ook in aanmerking gaan komen voor de eerste selectie. De totale selectie is groot en de concurrentie zal zwaar zijn. Mocht je het even niet redden en lager spelen dan waar je op had gehoopt, geef niet op, knok jezelf terug, laat de trainers op het veld zien wat je waard bent (niet gaan emmeren in de kantine of mopperen over de trainers)

Toch alvast een heel korte vooruitblik: het tweede en derde gaan weer meedoen om het kampioenschap. Het eerste kan ook bovenin meedoen en we zien wel hoe het team van Wesley S. zich gaat profileren. En wat dacht je van o.a. Almere, Delta Sport, Valleivogels, Scherpenzeel, Loosdrecht…………… Ja, de tweede klasse B wordt een boeiende competitie!

Wordt vervolgd in augustus.