Jonge onderneemster opent in de Kwinkelier de deuren van haar conceptstore BienB

Foto: ©Aneo Mario Koning (fotokoning.nl)

BILTHOVEN – Gisteravond opende BienB haar winkeldeuren voor genodigden. Vanaf vandaag is iedereen welkom. BienB is niet alleen een nieuwe winkel, maar ook een nieuw concept; zowel in de Kwinkelier als in de wijde omtrek.

“BienB is een plek om samen te komen, te praten, te genieten en rustig je keuze te maken”, aldus Babine Kleykamp. Na 2x een studie te zijn begonnen die bij nader inzien toch niet datgene bleek te zijn wat ze ervan had verwacht, heeft de enthousiaste Bilthovense haar studie-ambities ingeruild voor een eigen winkel. “De appel valt niet ver van de boom”, aldus Kleykamp; mijn opa en oma waren beide inkopers bij de Bijenkorf en mijn moeder heeft vroeger ook een winkel gehad.“

Nog maar 19 lentes jong is ze, maar dat weerhoudt haar er niet van om een eigen conceptstore te beginnen. “Het is een meisjesdroom van me en ik ga er voor”, vertelt de jonge onderneemster. Ik houd zelf veel van winkelen en als ik in de stad ben dan trekken dit soort winkels mij ook altijd het meest”, legt ze haar keuze voor een conceptstore uit. BienB heeft een bijzondere mix aan producten; sieraden, kleding, meubels, woonaccessoires, cadeautjes, kaarten voor jong en oud en voor man en vrouw.

Beleving

BienB is een winkel waar het vooral om de beleving gaat. BienB past in de filosofie van het nieuwe winkelen. De consument heeft een natuurlijke drang om te shoppen maar hoeft steeds minder de deur uit als ze echt iets nodig hebben. De zintuiglijke beleving in een fysieke winkel wordt daarom steeds belangrijker. De consument wil producten bekijken, voelen, proeven, horen of ruiken. Ze willen flaneren en tussen het shoppen door kunnen genieten van een lekkere kop koffie, glas wijn of lunch.

Positief nieuws

Collega’s op de Kwinkelier verwelkomen de jonge onderneemster met open armen. “De opening van een nieuwe winkel in plaats van sluiting van een bestaande winkel. Wat een positief nieuws is dat”, aldus een van ondernemers op de Kwinkelier. “Niet alleen voor ons als ondernemers maar ook voor de Kwinkelier zelf en Bilthoven Centrum. En zie wat ze er van gemaakt hebben. Gewoon prachtig.”

Samen met haar moeder en zus draagt Babine zorg voor de inkoop, verkoop en styling van de winkel. “We zijn met een moodboard begonnen en daar heeft interieurarchitect Ronald de Jong een fantastische vertaalslag op los gelaten. Maar niet alleen het interieur is een plaatje. Elke cadeautje wordt dat ook, vertelt Babine. We pakken het niet alleen leuk in maar ook met zorg. Ongeacht of het een cadeautje van 5 euro of 50 is.”

Moeder Ricky Buitendijk heeft haar dochter de afgelopen weken met raad en daad en allerlei hand- en spandiensten bijgestaan. Een trotse en blijde moeder en dochter knipten gisteren met een mega-schaar, en onder toeziend oog van veel genodigden, het openingslint door en openden samen de deuren van BienB.

BienB is van dinsdag tot en met zaterdag geopend. “Maandag is mijn inkoopdag.” BienB heeft veel producten van jonge ontwerpers uit binnen- en buitenland in de collectie alsmede diverse gerecyclede producten. De collectie van BienB wisselt regelmatig. Babine licht toe: “we hebben geen grote voorraden. Sommige artikelen zullen we wellicht langer in het assortiment hebben maar voor veel producten geldt op = op. Des te meer reden om regelmatig even binnen te lopen en je te laten verrassen.

BienB is gevestigd in de Kwinkelier in het nieuwe “kronkelstraatje”

opening winkel bilthoven opening winkel bilthoven opening winkel bilthovenopening winkel bilthovenopening winkel bilthovenopening winkel bilthovenopening winkel bilthovenopening winkel bilthovenopening winkel bilthovenopening winkel bilthovenopening winkel bilthoven

opening winkel bilthoven opening winkel bilthoven opening winkel bilthoven opening winkel bilthovenopening winkel bilthovenopening winkel bilthovenopening winkel bilthovenopening winkel bilthoven

Bewaren

Bewaren

Bewaren