Top’s Edelgebak Beste Brokkenmaker 2016

Foto: Top's Edelgebak

BILTHOVEN –  Patisserie Top’s Edelgebak, de Heerlijk & Heerlijk Banketbakker uit Bilthoven, heeft wederom de eerste prijs gewonnen bij de provinciale Speculaasbrokken keuring van het gilde van de betere banketbakkers Heerlijk & Heerlijk. Hiermee prolongeren zij de titel die zij behaalden in 2015.

Keuring

28 september konden alle banketbakkers aangesloten bij het gilde Heerlijk & Heerlijk de beste brokken inleveren voor de keuring ‘Beste Brokkenmaker 2016’. Zij deden dit tijdens de jaarlijkse Najaarsbijeenkomst bij FrieslandCampina in Wageningen. In totaal hebben bijna 50 banketbakkers gestreden om de fel begeerde titel. De jury, Mark van Wijk, keurmeester van grondstoffen leverancier Van der Pol en vier specialisten en oud-banketbakker ondernemers, spraken van een hoog niveau van de producten. Mark van Wijk: “De winnende brokken van Top’s Edelgebak waren van uitstekende kwaliteit. Deze brokken hebben de perfecte verhouding tussen een lekkere zoete en volle roomboter smaak en tijdens het eten komt ook een heerlijke speculaas melange naar boven. Daarnaast is de brok heerlijk bros, maar ook weer niet te kruimelig. Kortom een brok die je achter elkaar op eet als je eenmaal begonnen bent.”

Ook over de kwaliteit was de jury goed te spreken: “Over het algemeen was de kwaliteit zelfs weer van een iets hoger niveau dan voorgaande jaren. Vooral op het visuele aspect zijn de brokken in zijn algemeenheid beter geworden. De top ligt erg dicht bij elkaar.” De winnende brokken van  Top’s Edelgebak scoorden op uitstraling uitstekend. Maar ook de brosheid en smaak waren van een geweldige kwaliteit. Een prachtig resultaat voor zo’n banketproduct.

De competitie

Binnen Heerlijk & Heerlijk, het gilde van de Betere Banketbakkers, staat kwaliteit bovenaan. Alle aangesloten banketbakkers hebben een eigen bakkerij, waar ze hun producten zelf maken. Zes maal per jaar komen de banketbakkers in groepsvergaderingen bij elkaar, waarbij ook productvergelijkingen plaatsvinden, om zo de kwaliteit van eenieder nog verder te verbeteren. Als extra wordt ieder jaar in samenwerking met Van der Pol deze competitie georganiseerd. Hieruit ontstaat de provinciale winnaar, dit jaar de familie Top met hun team van Patisserie Top’s Edelgebak uit Bilthoven. De winnaars hebben allen een mooie prijs ontvangen, beschikbaar gesteld door D. van der Pol en Zonen B.V. en uitgereikt door Mark van Wijk en Hans Tros.