Zadelroof in Maartensdijk

Foto: Unknown

MAARTENSDIJK – Stal Makkinga aan de Dorpsweg in Maartensdijk heeft in de nacht van woensdag op donderdag ongewenst bezoek gekregen van inbrekers. Tijdens de diefstal werd o.a. een splinternieuw zadel van het  ’Hilversumse’ merk Vivary gestolen. Dit zadel is pas zo kort op de markt dat er nog geen tweedehands exemplaren van te krijgen zijn.

De diefstal bij Stal Makkinga aan de Dorpsweg was goed voorbereid, volgens staleigenaar Ilja Makkinga. De normale route vanaf de Dorpsweg werd zorgvuldig gemeden: “Dan zou er een hond zijn aangeslagen. De bouwlamp bij de stal ging ook niet aan.”
De dieven, die woensdag waarschijnlijk nog een verkenner op de fiets stuurden, maakten een pad door de bramenhaag tussen de A27 en het Makkinga-terrein. “Er lag nog een deel van de buit. Het was ook een hele klim het talud op.” Makkinga hoopt dat er camerabeelden zijn van het voertuig van de daders op de vluchtstrook. De politie zoekt dat uit.

Het splinternieuwe zadel van het ’Hilversumse’ merk is tussen de twee- en drieduizend euro waard en nog maar zo kort op de markt dat er geen tweedehands exemplaren te krijgen zijn. “Elke advertentie is dus verdacht”, zegt slachtoffer Menke Steenbergen op de facebookpagina van de stal. Dat deze zadels gewild zijn, merkt ook de Hilversumse leverancier: “We hebben er nog niet zo veel verkocht en toch zijn er al twee gestolen. Dat is een relatief hoog percentage’’, zegt een woordvoerder.