Wie verdient het Groene Lintje 2018?

Foto: GroenLinks

DE BILT –  Voor de vierde keer reikt GroenLinks De Bilt het Groene Lintje uit aan een initiatief dat een belangrijke bijdrage levert aan een duurzame samenleving. Tot 11 februari kunnen inwoners van de gemeente via de website van GroenLinks stemmen op een van de drie genomineerde projecten.

Het gaat om

  • het Riksjaproject ‘Fietsen Alle Jaren’,
  • het Weesfietsenproject en
  • Budgetkring De Bilt.

Vrijwilligers van het Riksjaproject maken fietsritten per riksja met ouderen die zelf niet (meer) kunnen fietsen. Het Weesfietsenproject voorziet statushouders van een fatsoenlijke fiets. Bij de Budgetkring onderzoeken mensen met elkaar hoe ze met weinig geld duurzaam en gezond kunnen leven.

Publieksjury

De afgelopen drie jaar bepaalde een jury onder voorzitterschap van professor Klaas van Egmond wie van de voorgedragen personen of organisaties het Groene Lintje kreeg opgespeld. Dit jaar koos het GroenLinks bestuur voor een verkiezing met een publieksjury. Mensen kunnen hun stem uitbrengen op de website van GroenLinks De Bilt: www.groenlinks.debilt.nl. De prijsuitreiking vindt plaats op 10 maart.

Alle nu genomineerde projecten presenteerden zich tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van GroenLinks De Bilt op zaterdag 13 januari. Daar sprak ook wethouder, tevens lijsttrekker, Anne
Brommersma. Zij wees op de grote stappen die de gemeente de afgelopen 4 jaar heeft gezet op het terrein van duurzaamheid, mede dankzij de collegedeelname van GroenLinks. En zij sprak de hoop uit dat zij dankzij een mooi verkiezingsresultaat na de komende verkiezingen haar werk als wethouder zal kunnen voortzetten.